Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@07:14:30 GMT

ظرفیت تکمیل است، ثبت‌نام نمی‌کنیم!

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۵۶۹۹

ظرفیت تکمیل است، ثبت‌نام نمی‌کنیم!

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، با آغاز شهریورماه و نزدیک شدن آغاز سال تحصیلی، هنوز دانش‌آموزانی هستند که موفق به ثبت‌نام در مدارس نشده و باوجوداینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان در سامانه «پادا» و «سیدا» انجام‌شده اما وقتی به مدارس برای تحویل مدارک مراجعه می‌کنند، مدارس از پذیرش این دانش‌آموزان به بهانه تکمیل ظرفیت ممانعت می‌کنند و باوجود تأیید نام دانش‌آموزان در سامانه «پادا» با پارامترهایی همچون محدوده مشخص و نزدیکی منزل تا مدرسه، مدارس از ثبت‌نام برخی از این دانش‌آموزان ممانعت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهمیه‌ فرهنگی بودن حق فرزندان غیرفرهنگی را ضایع می‌کند

عزیزه طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با انتقاد از روند ثبت‌نام دانش‌آموزان و بلاتکلیفی ایجاد شده برای اولیای دانش‌آموزان اظهار کرد: مدرسه محدوده منزل ما امسال برای پایه هفتم ثبت‌نام نمی‌کرد و ما مجبور شدیم به دو مدارس هم‌جوار امیدوار باشیم لذا با ثبت‌نام در سامانه «پادا» با خاطری آسوده به مدرسه محدوده رفتیم اما هرچه اصرار کردیم موفق به ثبت‌نام نشدیم.

اولیای دانش‌آموز پایه هفتم با بیان اینکه خیلی‌ها با سفارش و اولویت فرزند فرهنگی بودن در هر مدرسه خوب دولتی بدون توجه به محدوده ثبت‌نام کردند، گفت: چنین سفارشات و سهمیه فرزند فرهنگی بودن حق فرزندان ما برای بهره‌مندی از مدارس مربوط به محدوده خود را ضایع می‌کند.

وی با بیان اینکه به لحاظ مالی توان پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور مدارس غیرانتفاعی را ندارم، افزود: از اواخر تیر تا هفته اول شهریور مدام پیگیری کردم تا شاید گره‌ای باز شود اما همواره با جدیت مدیر مدرسه که ظرفیت کامل است مواجه می‌شدیم بی‌آنکه پاسخ قانع‌کننده‌ای بشنویم.

تکمیل ظرفیت مانع تحصیل در رشته موردعلاقه

دانش‌آموز پایه دهم ناحیه یک نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با انتقاد از نحوه ثبت‌نام و پذیرش در هنرستان‌های رشت اظهار کرد: بعد از ثبت‌نام در «پادا» وقتی به مدرسه مراجعه می‌کنیم می‌گویند ظرفیت تکمیل است و نمی‌توانیم از شما ثبت‌نام به عمل آوریم.

این دانش‌آموز هنرستانی که از گفتن نام خود امتناع کرد با بیان اینکه مدرسه بی‌توجه به علایق دانش‌آموز پیشنهاد می‌دهد تا در گرایش‌های دیگر که ظرفیت آن تکمیل نیست ثبت‌نام کنیم، گفت: من که نمی‌توانم به خاطر خالی بودن یک گرایش دیگر آینده و علاقه خودم را تباه کنم این چه منطقی است که مدارس دارند و چنین پیشنهادهایی می‌دهند.

ظرفیت ثبت‌نام تکمیل شد

باوجود ایجاد سامانه «پادا» و «سیدا» برای ثبت‌نام غیرحضوری دانش‌آموزان و جلوگیری از ازدحام جمعیت در زمان ثبت‌نام در ایام شیوع ویروس کرونا، اما این سامانه نه‌تنها باری از مشکلات دانش‌آموزان و اولیای آنان برنداشت بلکه بسیاری را بلاتکلیف و مستأصل کرده است. حالا بگذریم از خانواده‌های کم برخورداری که به دلیل عدم توانایی ثبت‌نام اینترنتی باید هزینه‌های زیادی را برای ثبت‌نام یا ویرایش در «سیدا» و «پادا» از طریق کافی‌نت متحمل شوند و نتیجه نگیرند.

ظرفیت را بالا می‌بریم

اگرچه محمد رحمتی مدیرکل آموزش‌وپرورش استان گیلان در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرده بود که هیچ دانش‌آموزی بدون مدرسه نمی‌ماند و اگر دانش‌آموزی بدون مدرسه باشد آموزش‌وپرورش مکلف به ثبت‌نام او و یا بالا بردن ظرفیت مدارس محدود است، اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد و ممکن است، اولیای دانش‌آموز، خسته از بروکراسی‌های ایجاد شده و مراجعات پی‌درپی به ادارات آموزش‌وپرورش، ترجیح دهد که زیر بار هزینه‌های سرسام‌آور مدارس غیرانتفاعی کمر خم کند آن‌هم در این شرایطی که اقتصاد حال خوبی ندارد، اگرچه نمی‌توان از چنین اتفاقی این برداشت را کرد که به‌نوعی دانش‌آموزان مجبور به ثبت‌نام در مدارس غیرانتفاعی شوند اما در ظاهر این اتفاق در حال اجراست و خانواده‌های بسیاری بلاتکلیف و حتی برخی از آن‌ها از تحصیل جا می‌مانند.

ثبت‌نام ۲۵۰ هزار ثبت‌نام اینترنتی

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان گیلان در گفت‌و‌گو با خبرنگاران از ثبت‌نام ۲۵۰ هزار دانش‌آموز گیلانی به‌صورت الکترونیکی از خردادماه خبر داد و افزود: در صورت بروز مشکل برای ورود به سامانه «پادا» والدین می‌تواند مشخصات دانش‌آموز را از طریق مدیر مدرسه در سامانه «سیدا» ثبت کنند.

خبری از حضور سرزده نیست؟!

البته انتظار می‌رود تا مدیران ادارات به‌ویژه مدیرکل آموزش‌وپرورش در زمان ثبت‌نام به‌طور سرزده و تصادفی در مدارس حاضر می‌شدند و از نزدیک با دغدغه‌ها و گله‌مندی‌های دانش‌آموزان آشنا می‌شدند. صرف آمارها نشان از رضایتمندی اولیا و دانش‌آموزان نیست چراکه بسیاری از ثبت‌نام‌شده‌های سامانه «پادا» در زمان ثبت‌نام حضوری به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار و پرجمعیت دچار مشکل شده‌اند. امیدواریم هرچه سریع‌تر آموزش‌وپرورش با اقدامی جهادی و فوری قبل از ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس غیرانتفاعی و خم شدن کمر خانواده‌ها زیر بار هزینه‌های سرسام‌آور این مدارس چاره‌ای بیندیشند و بدون نیاز به رفت‌وآمدهای فراوان اولیا و بروکراسی‌های کسالت‌آور موجود، راهکاری در نظر بگیرند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان گیلانی ثبت نام مدرسه در گیلان آموزش وپرورش گیلان مدارس غیرانتفاعی نام دانش آموزان نام دانش آموز آموزش وپرورش ثبت نام ثبت نام ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس

به گزارش خبرآنلاین، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902931

دیگر خبرها

  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج